Balık Tuzağı Nasıl Yapılır
Doğada yaşamayı sevenler, ormanda kamp yapmayı planlayanlar ve merak edenler için, bir dere veya nehir hattı üzerinde sadece doğanın verdikleri ile Balık Tuzağı Yapma yöntemini anlatacağım.
Bu tuzağı balık bulunan küçük dere tarzı yerlerden büyük nehir kenarlarına kadar veya balık bulunan göl kenarlarında da kullanabilirsiniz.
Dere kenarlarında balık avlamak için yer seçerken küçük şelale tarzı su köpürten noktaların hemen ağzında bulunana suyun durgunlaştığı ve dereye göre genişlediği yerleri seçmeniz uygun olur. Küçük şelale tarzı yerlerde suyun oksijenlenmesi daha fazla olduğu için balıkların bu noktalarda bulunma olasılığı daha fazla. Resimdeki tarzda yerler. Dereler genelde bu resimdekilerden daha küçük olur.
Doğada Balık Avı İçin Gerekli Malzemeler;
Bu tuzaklama yönteminde ihtiyacınız olan tuzağı hazırlayacağınız kıyıya yakın yerdeki su derinliğine 15 cm kadar yükseğe uzanacak ve 5-10 cm de yere saplanacak kadar fazlası uzunlukta yeteri kadar, dal parçaları ile avlayacağınız alığı tuzağa çekmek için yem gerekiyor. Yem olarak ekmek, solucan, sinek vs. kullanabilirsiniz.
Balık Tuzağının Hazırlanması;
- Önce gerekli boyda ve yeterli miktarda dal parçalarını hazırlıyoruz. Bunları kurumuş, dallardan toplayınız.
- Dal parçalarını tuzak için seçtiğiniz yere resimdeki gibi bir şekilde saplayarak balık kafesi tuzağını hazırlıyoruz. Dalları yerleştirirken giriş noktası balığın sığabileceği boyutta olmalı, diğer aralıklar ise balığın çıkamayacağı kadar dar olmalıdır.
- Sarı noktayı yem olarak ekmek kullandığınızı varsayarak işaretledim. Ekmeği, yemi topuz haline getirip yine ucu sivriltilmiş bir çubuğun ucuna takarak, yem suyun içinde kalacak şekilde saplayın.
- Balık yemi almak için geldiği zaman giriş noktasından yeme uzanacak ve şansınız varsa çıkışı bulamayacaktır.